Grace Jewellery Verona model

Juwelen op vakantie

De zomer komt eraan! Dat betekent ontspanning en zuiderse temperaturen. Hieronder vind je 5 praktische tips waarop je best let wanneer je jouw Grace-juwelen meeneemt op reis.

Juwelen op vakantie, de do’s & don’ts

1. Bedenk in de eerste plaats dat jouw juwelen erg waardevol zijn en ze een emotionele betekenis hebben. Wees je er dan ook van bewust dat je jouw juwelen op reis sneller kan verliezen. Juwelen blijven achter in de hotelkluis, jouw vingers reageren op het koude water, …

2. Diamanten zijn het sterkste materiaal op aarde. Let er dus op dat je jouw juwelen netjes opbergt. Zo niet, kan een diamant krassen maken op andere diamanten, edelstenen en goud. Bewaar ze in een reisetui met aparte vakjes zodat elk juweel zijn eigen plaats heeft.

3. Wat met zand en zout water? Juwelen gemaakt uit massief goud 18kt kunnen gerust tegen een stootje. Dat is niet altijd het geval bij edelstenen. Alles hangt af van hun hardheid. Wees voorzichtig met een zachtere steen (lager dan 7-8 op de schaal van Mohs).

4. Wanneer je terugkomt van een warme dag op het strand is het aangeraden om jouw juwelen ’s avonds goed te spoelen met heet water. Zo blijven de juwelen vrij van zonnecrème, zweet, zout en zand. Let op, sluit zeker de lavabo goed af!

5. Wanneer je met het vliegtuig op reis gaat, hou jouw juwelen dan zeker dichtbij. In de handbagage kunnen ze niet zomaar verdwijnen.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.